getting started - nothing happens

BeownReclise is a programmable web spider. Scan a web site and retrieve from it the information you need. You could scan a Real Estate web site and collect all of the agent addresses, phone numbers and emails, and place all this data into a tab delimited database file. Then import this data in your Excel application for example.
Post Reply
jdrew
Posts: 2
Joined: Fri Apr 26, 2019 1:30 pm

getting started - nothing happens

Post by jdrew » Fri Apr 26, 2019 1:33 pm

I downloaded the trial version (1.62), and I must be missing something obvious because I can't get a basic script to run. Any suggestions?

When I click "compile," I briefly see a status bar appear in "scripts status." The status bar disappears, and the status window returns to its empty state. When I click "run," the same thing happens. There is no prompt. There is no output. The script I'm trying is from the documentation:

Code: Select all

Output.Clear;

WebPage = Input('Source Viewer', 'Enter a URL to view...', 'http://');
if WebPage = nothing then Terminate;

Link = New(URL);

if not Link.Get(WebPage) then begin
  Display('Error', Link.ErrorText, IconStop);
  Terminate;
end;

if Link.ServerCode >= 400 then begin
  Display('Error', Link.ServerText, IconStop);
  Terminate;
end;

Output(Link.Data);

User avatar
Support
Site Admin
Posts: 1841
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: getting started - nothing happens

Post by Support » Fri Apr 26, 2019 1:43 pm

when I click on Run or press the F9 key, I get a message asking me for a URL, I put one in and it downloads and display it in the output window.
Your support team.
http://SoftByteLabs.com

jdrew
Posts: 2
Joined: Fri Apr 26, 2019 1:30 pm

Re: getting started - nothing happens

Post by jdrew » Mon Apr 29, 2019 8:53 am

Thank you for the quick follow-up.

The issue for me turned out to be the comments that were in my script, above the code I pasted in my forum post. Unfortunately, I saved over my comment-bearing copy of the script and I don't recall where I got the example script that originally contained those comments. When I deleted the whole commented chunk, the program worked as expected.

User avatar
Support
Site Admin
Posts: 1841
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: getting started - nothing happens

Post by Support » Mon Apr 29, 2019 10:13 am

oh ok, make sure your comments are grayed out, use // before them.
Your support team.
http://SoftByteLabs.com

Post Reply