Page 1 of 1

Interested but need help

Posted: Thu Nov 24, 2016 3:55 am
by Onailuig
Hello,

i'm evaluating raylectron for sketchup from some days and I would need to understand how could be the result of the rendering applied to my project. I'm a designer and i would implement raylectron in my works but i'm not sure about the final result due to my low experience.

I have attached the .rof and configuration. Can you show me a rendering well adjusted?

Thanks in advance

Re: Interested but need help

Posted: Thu Nov 24, 2016 5:58 pm
by Support
ok, let me work on it and I'll get right back to you...

Re: Interested but need help

Posted: Thu Nov 24, 2016 7:08 pm
by Support
Are you looking for something like this?...

Re: Interested but need help

Posted: Wed Nov 30, 2016 2:46 am
by Onailuig
Very very a good result!!!

Ok, you convinced me to purchase raylectron.

I think that i'll have to study how to set material effects and so on... let me know if you have some guide to help to learn it well.

Thank you,
Regards

Re: Interested but need help

Posted: Wed Nov 30, 2016 7:45 am
by swissdude
The Support here is Class A+

I had zero experience and now do crazy renders.

You will love it. patrick

Re: Interested but need help

Posted: Wed Nov 30, 2016 7:27 pm
by Support
Thank you Patrick :)

Onailuig, I can assist you any time using http://TeamViewer.com and I can show you a lot and it's much faster.

Re: Interested but need help

Posted: Mon Dec 12, 2016 6:06 am
by Onailuig
Just a clarification : i bought a new pc Dell workstation and i have installed sketchup + raylectron (demo).

When i go to raylectron render, i see a slower time of rendering and in the Threads i see only 1 or 2 meanwhile in my old pc i have from 1 to 8... why?

Let me know how to improve the rendering performance.

Regards

Re: Interested but need help

Posted: Mon Dec 12, 2016 11:37 am
by Support
That's because your new Dell isn't as good as the old one!!! What is the model number of your PC, or better yet, what is the CPU you have in this Dell PC? 2 threads is a thing of the part, even 4.

Re: Interested but need help

Posted: Mon Dec 12, 2016 2:25 pm
by Onailuig
It's a bad news... the pc bought is DELL Precision T3620 3.4GHz i7-6700, i have also installed a VGA NVIDIA Quadro K620. I hope to have a good pc for interior design rendering.

Let me know your opinion... in the meantime i'm purchasing the Raylectron official version.

Re: Interested but need help

Posted: Mon Dec 12, 2016 2:31 pm
by Support
The i7-6700 is very good, 8 threads so in Raylectron, it should show you 8 threads. Is your Windows report 8 threads also? Look at the Task Manager under Performance.

The Quadro K620 is not good for rendering, only 384 cuda cores, 1500+ is recommended. But it doesn't matter if you use the CPU version. Your video card is very good for Sketchup 2017.

Re: Interested but need help

Posted: Mon Dec 12, 2016 4:05 pm
by Onailuig
It is very strange... i went in task manager and i see only 2 cpu usage and no more... how it's possible... ?!?!?

I will investigate on it... in the meantime i have purchased raylectron by email info@f***service**.it :-D just few minutes ago. i'm waiting for the activation code.

Regards

Re: Interested but need help

Posted: Mon Dec 12, 2016 4:10 pm
by Support
You will receive your activation shortly, thank you.

Yes you should investigate, it should show 8 in task manager. What is the CPU it say you have in the Properties of the "Computer" icon?

Re: Interested but need help

Posted: Mon Dec 12, 2016 4:30 pm
by Onailuig
I have attached the two screenshot of the details.... i'm so surprised that i don't know what to think...
2016-12-12 22_27_46-Gestione dispositivi.png
2016-12-12 22_27_46-Gestione dispositivi.png (16.66 KiB) Viewed 13409 times
2016-12-12 22_26_34-.png
2016-12-12 22_26_34-.png (33.72 KiB) Viewed 13409 times

Re: Interested but need help

Posted: Mon Dec 12, 2016 4:54 pm
by Support
It is a great processor... https://ark.intel.com/products/88196/In ... o-4_00-GHz

Have you set the processor affinity on your system? or whoever sold it to you did? It must be set to a single core (2 threads) out of 4 cores (8 threads) and that's why Windows report only 2 not 8.

Re: Interested but need help

Posted: Mon Dec 12, 2016 5:03 pm
by Support
got to the Start button and type in msconfig and press Enter. In the System Configuration window, click on the Boot tab and then click Advanced Options. Is the "Number of processors" check box checked or unchecked?

Re: Interested but need help

Posted: Mon Dec 12, 2016 5:58 pm
by Onailuig
Support wrote:got to the Start button and type in msconfig and press Enter. In the System Configuration window, click on the Boot tab and then click Advanced Options. Is the "Number of processors" check box checked or unchecked?
In msconfig, advanced boot option the flag is not active. If i activate it the cascade menu has only 1 or 2.... maybe there is something bad configured in the bios i'm thinking, i will try to check or i will get back the workstation to the shop.

Now i have raylectron but i won't have a pc... it's amazing

Re: Interested but need help

Posted: Mon Dec 12, 2016 6:05 pm
by Support
Well then yes, it's in the BIOS. It's not that hard to do it yourself. it's all menu driven and most is self explanatory just by looking at the settings. Look for something like "Active processor cores" and set it to "All". I know how it feels, a good PC, no render, or, a render and no PC :(