Shadows

Raylectron (http://Raylectron.com) is a 3D rendering engine for Trimble Sketchup (http://sketchup.com)
Post Reply
zaid.kilani
Posts: 16
Joined: Wed Apr 13, 2016 7:12 pm

Shadows

Post by zaid.kilani » Thu Oct 13, 2016 7:12 am

Hi Support (again), my question this time, is there any way to control shadows? if I want to make them harder or softer? Also, is there any other toutorials on how to use lights for interior rendering other than the one on your website? Regards, Zaid

User avatar
Support
Site Admin
Posts: 1851
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Shadows

Post by Support » Thu Oct 13, 2016 12:24 pm

Hello,

No because the shadows are real life shadows. You can use ambient occlusion and control the shadow intensity, but it's not real.

For the lights, you any object you want, a square, a light bulb etc. and paint it with a material named "Emitter", "Emitter - ceiling", "Emitter - kitchen" etc. Make sure the front face is facing in the direction of the light beam, both side can illuminate if you want. That's why we only have this one tutorial on lights, they are very simple to make. But if you have a problem with them, can you please explain what it is?
Your support team.
http://SoftByteLabs.com

User avatar
Support
Site Admin
Posts: 1851
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Shadows

Post by Support » Wed Nov 09, 2016 11:17 am

I have news for you. In v4.95 you can save the layers so you can use them in Photoshop for example and change the shadow layer as you wish. let me know if you are interested in testing it.
Your support team.
http://SoftByteLabs.com

zaid.kilani
Posts: 16
Joined: Wed Apr 13, 2016 7:12 pm

Re: Shadows

Post by zaid.kilani » Wed Nov 09, 2016 9:51 pm

Yes i am all in. how can i do that??? please share your wisdom support :D

User avatar
Support
Site Admin
Posts: 1851
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Shadows

Post by Support » Wed Nov 09, 2016 9:59 pm

As soon as we fix the error in 2017, we're working around the clock to fix it.
Your support team.
http://SoftByteLabs.com

zaid.kilani
Posts: 16
Joined: Wed Apr 13, 2016 7:12 pm

Re: Shadows

Post by zaid.kilani » Wed Nov 09, 2016 10:01 pm

I hope it not major. I have to say, u guys provide the best support i've ever seen. plus you have an amazing software :D

User avatar
Support
Site Admin
Posts: 1851
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Shadows

Post by Support » Wed Nov 09, 2016 10:11 pm

Thanks :) Not too major but a lot of testing for compatibility with older OS too, like Win8/7
Your support team.
http://SoftByteLabs.com

zaid.kilani
Posts: 16
Joined: Wed Apr 13, 2016 7:12 pm

Re: Shadows

Post by zaid.kilani » Wed Nov 09, 2016 10:14 pm

Fair enough. if you would like me to do any testing for you just let me know

User avatar
Support
Site Admin
Posts: 1851
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Shadows

Post by Support » Wed Nov 09, 2016 10:54 pm

I will, thanks :)
Your support team.
http://SoftByteLabs.com

User avatar
Support
Site Admin
Posts: 1851
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Shadows

Post by Support » Thu Nov 10, 2016 7:27 pm

We finally fix it and you can download v4.95 from our website http://Raylectron.com

Please let me know if it works for you?
Your support team.
http://SoftByteLabs.com

zaid.kilani
Posts: 16
Joined: Wed Apr 13, 2016 7:12 pm

Re: Shadows

Post by zaid.kilani » Sun Nov 20, 2016 3:52 am

Hi Support, I am just wondering if you still wanna tell me how to save layers so I can use in the photoshop?

User avatar
Support
Site Admin
Posts: 1851
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Shadows

Post by Support » Sun Nov 20, 2016 6:58 pm

Hi,

You need to save as PNG (the default) and it will create new files in the same place you saved the PNG.
Your support team.
http://SoftByteLabs.com

Post Reply