Making a video in Raylectron

Raylectron (https://Raylectron.com) is a 3D rendering engine for Trimble Sketchup (https://sketchup.com)
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 2342
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Making a video in Raylectron

Post by Support »

Done with the code to animate the assets...

Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 2342
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Making a video in Raylectron

Post by Support »

Done with clouds animation...

Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
GateGirl86
Posts: 605
Joined: Mon Oct 03, 2022 8:32 pm

Re: Making a video in Raylectron

Post by GateGirl86 »

OMG! They are fabulous. <3

Currently processing animation....23 hours left :shock:
Image
"Come with me if you want to live."
Sarah Connor
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 2342
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Making a video in Raylectron

Post by Support »

23hrs? :o what are your animation settings?
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 2342
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Making a video in Raylectron

Post by Support »

GateGirl86 wrote: Thu Mar 30, 2023 6:09 pm OMG! They are fabulous. <3
Thank you :salute
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
GateGirl86
Posts: 605
Joined: Mon Oct 03, 2022 8:32 pm

Re: Making a video in Raylectron

Post by GateGirl86 »

Support wrote: Thu Mar 30, 2023 6:10 pm 23hrs? :o what are your animation settings?
It's okay, now down to 7 hours? :lol: :lol:

20 fr/sec
10 sam/per/frame
trans/time 10 sec
delay 0
Image
"Come with me if you want to live."
Sarah Connor
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 2342
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Making a video in Raylectron

Post by Support »

wow, given the speed of your laptop, well, that's what it is, regretfully :(
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
GateGirl86
Posts: 605
Joined: Mon Oct 03, 2022 8:32 pm

Re: Making a video in Raylectron

Post by GateGirl86 »

:lol: why is it so? Now suddenly its 3h 20min ? :lol: :lol:
Image
"Come with me if you want to live."
Sarah Connor
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 2342
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Making a video in Raylectron

Post by Support »

When it first starts, it can't be accurate as too how long because it has to render more, then if you use the laptop, it slows the render and also the accuracy of the time left. It does that to me as well, it starts with 15 then after a minute or two it's down to 8, but then it stays fairly accurate after that.
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
GateGirl86
Posts: 605
Joined: Mon Oct 03, 2022 8:32 pm

Re: Making a video in Raylectron

Post by GateGirl86 »

I think that is so. It settled in quite well once it hit the 1'45" mark. Now its 1'27" and I'm happy with that. Such a pity I can't put my software on the desktop here in the Medical Wing. It is huge and because we have analytical programmes on it, as well as CAD/CAM for Orthopedics (my job) I'm going to assume the GPU is very good as well.
Image
"Come with me if you want to live."
Sarah Connor
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 2342
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Making a video in Raylectron

Post by Support »

That would be interesting to see how fast Raylectron is on it.
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
GateGirl86
Posts: 605
Joined: Mon Oct 03, 2022 8:32 pm

Re: Making a video in Raylectron

Post by GateGirl86 »

I asked one of the Medics here, he is something of a computer geek. He said basically the two computers we have in our wing are gaming computers and yes they'd be awesome. His advice is to wait until October when they get knew ones and then make an offer to the Dept of Supply. They'll sell it apparently cheap within the service, rather than have to go to all the trouble of sending them to auction. Apparently they lose and more often than not, they just throw them away.
Image
"Come with me if you want to live."
Sarah Connor
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 2342
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Making a video in Raylectron

Post by Support »

That sounds like a good deal, but, but, it's only in October, half a year to wait :o

Anyway you can get the specs from them?
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 2342
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Making a video in Raylectron

Post by Support »

"Gaming computers", no wonder you love your job :lol: :lol: :lol:
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
GateGirl86
Posts: 605
Joined: Mon Oct 03, 2022 8:32 pm

Re: Making a video in Raylectron

Post by GateGirl86 »

I don't mind, I've done okay so far and besides I'm a country girl, I don't rush :lol:

I'll find out on Monday for you. I know the brand is Allied-Patriot
Image
"Come with me if you want to live."
Sarah Connor
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 2342
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Making a video in Raylectron

Post by Support »

:salute
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
GateGirl86
Posts: 605
Joined: Mon Oct 03, 2022 8:32 pm

Re: Making a video in Raylectron

Post by GateGirl86 »

I made my 1st clip, it wasn't the best (too quick) so I'm doing it again. I need to slow it down somehow.
Image
"Come with me if you want to live."
Sarah Connor
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 2342
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Making a video in Raylectron

Post by Support »

I know, same here, in preview mode, it's slow because it's not realtime!
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 2342
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Making a video in Raylectron

Post by Support »

To test the speed, set your Frames/Sec to 1 and do it in Performance mode, then look at saved video see how fast it is, then adjust, repeat, until you get it right, then set the Frames/Sec the way you like it and remove the Performance mode before you save the animation.
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 2342
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Making a video in Raylectron

Post by Support »

Coming along good. I've managed to make something easy for the end-user to make the path for the object. This one doesn't just go straight, a lot more natural. It's only one sample per frames so it's grainy but just to demonstrate...

Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
GateGirl86
Posts: 605
Joined: Mon Oct 03, 2022 8:32 pm

Re: Making a video in Raylectron

Post by GateGirl86 »

That is damned fabulous and exactly what I need. Currently re-working my DD-100. That is the one I'll be using. :salute <3
Image
"Come with me if you want to live."
Sarah Connor
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 2342
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: Making a video in Raylectron

Post by Support »

Thank you. I just got done with acceleration, it looks cool to watch it at stand still and starts to go then go faster and faster. I'm really enjoying this, thanks to you Sam :D <3 :salute

oh, and I'm thinking to animating the emitters God's Ray too so that it can start with low God's Ray then get strong when it starts to accelerate. :)
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
GateGirl86
Posts: 605
Joined: Mon Oct 03, 2022 8:32 pm

Re: Making a video in Raylectron

Post by GateGirl86 »

I can wait :mrgreen: It'll take me a few days to make all the corrections I need to do :salute

And you're very welcome. I love to inspire <3 :mrgreen:
Image
"Come with me if you want to live."
Sarah Connor
Post Reply