starting in render

Raylectron (https://Raylectron.com) is a 3D rendering engine for Trimble Sketchup (https://sketchup.com)
Thiago
Posts: 51
Joined: Wed Oct 18, 2023 6:54 pm

starting in render

Post by Thiago »

:excited: Hi, my name is Thiago, I'm from Brazil, I discovered your plug-in through sketchup, I'm using your render but I'm having trouble with the image grain, I've seen all the tutorial videos, I wanted to know what I'm doing wrong.The image is good, but some things are not sharp and grainy. I will attach the image.
thank you for your attention :excited:
Thiago
Posts: 51
Joined: Wed Oct 18, 2023 6:54 pm

Re: starting in render

Post by Thiago »

one of the colleagues who downloaded the file managed to improve it
this was done on reylectron :salute
Attachments
Sem título.jpg
Sem título.jpg (94.71 KiB) Viewed 316699 times
Imagem-2.jpg
Imagem-2.jpg (86.94 KiB) Viewed 316699 times
BANHEIRO-r1.rof
(92.56 MiB) Downloaded 4914 times
Last edited by Thiago on Mon Oct 23, 2023 6:28 pm, edited 1 time in total.
User avatar
GateGirl86
Posts: 845
Joined: Mon Oct 03, 2022 8:32 pm

Re: starting in render

Post by GateGirl86 »

From my perspective the two images you've post look very good. The composition is spot on. As for the grain issues, I get the same, but how I get around it, is to let the render run overnight. When I come back in the morning, absolutely brilliant. @Thiago pleased to meet you by the way, my name is Melanie. :salute
Image
"Come with me if you want to live."
Sarah Connor
Thiago
Posts: 51
Joined: Wed Oct 18, 2023 6:54 pm

Re: starting in render

Post by Thiago »

It's a pleasure to meet you too.
I'm going to send two images, one that I made and another that a friend made, I didn't leave the rendering for too long, hers comes out brighter. granulated ensem
Tomorrow I will post the settings if you can help me with that
I thank.
The images are good but I can't imitate theirs.
I see some very good images here on the forum
thanks :excited:
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 3183
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: starting in render

Post by Support »

@Thiago Welcome aboard :)

Another reason you have grains is light settings. I always use 35 as the power and make the Area adjustment higher if I want the light brighter. Also, are you using the Grain Free mode? and for the window, did you place a Portal on its opening outside?

Thank you @GateGirl86 for helping :)
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 3183
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: starting in render

Post by Support »

and I just realized that the images are very small, 820x410 and making them bigger will introduce grains. So render then at HD size for better results. Also, I think the material settings need to be adjusted.
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
Thiago
Posts: 51
Joined: Wed Oct 18, 2023 6:54 pm

Re: starting in render

Post by Thiago »

image
Attachments
Raylectron
Raylectron
WhatsApp Image 2023-10-19 at 17.34.31.jpeg (92.52 KiB) Viewed 316684 times
Vray
Vray
WhatsApp Image 2023-10-19 at 16.51.05.jpeg (348.73 KiB) Viewed 316684 times
Last edited by Thiago on Mon Oct 23, 2023 6:07 pm, edited 1 time in total.
Thiago
Posts: 51
Joined: Wed Oct 18, 2023 6:54 pm

Re: starting in render

Post by Thiago »

Hi, yes I'm using a portal in the window and this grain free setting and just select it in the lighting tab? Tomorrow I will send a photo of my configuration.
thanks @apoiar
Thiago
Posts: 51
Joined: Wed Oct 18, 2023 6:54 pm

Re: starting in render

Post by Thiago »

Tomorrow I will send the settings of these images if anyone can help me I would appreciate it.
Is there no file already configured on a website, on YouTube? from Brazil, however, there is only one channel and it is very superficial on the subject
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 3183
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: starting in render

Post by Support »

Are both images rendered with Raylectron?

It's not possible to have a setting that works for every model.
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
GateGirl86
Posts: 845
Joined: Mon Oct 03, 2022 8:32 pm

Re: starting in render

Post by GateGirl86 »

@Support "Its what I do." :mrgreen:

@Thiago you're most welcome.

As Michael said (Support) a lot of the grain issues, outside of making sure you're running grain free, is with your light settings and I find the best viewport size to use is the 1920*1080 window. That will show you 99% of your errors. But, be patient, you will get there, I promise you that.
Image
"Come with me if you want to live."
Sarah Connor
Thiago
Posts: 51
Joined: Wed Oct 18, 2023 6:54 pm

Re: starting in render

Post by Thiago »

Imagem de hoje
Imagem de hoje
IMG-20231023-WA0013.jpg (214.88 KiB) Viewed 316640 times
good morning :lol:

Follow the images with my settings.
Is anyone willing to set up a file for me to see 👀

thanks :D
Last edited by Thiago on Mon Oct 23, 2023 5:28 pm, edited 2 times in total.
User avatar
GateGirl86
Posts: 845
Joined: Mon Oct 03, 2022 8:32 pm

Re: starting in render

Post by GateGirl86 »

Rabbits? where? :lol:

Você realmente tirou fotos da sua tela? :ugeek:
Image
"Come with me if you want to live."
Sarah Connor
User avatar
Alienizer
Posts: 79
Joined: Sun Oct 02, 2011 11:41 am

Re: starting in render

Post by Alienizer »

GateGirl86 wrote: Sun Oct 22, 2023 11:47 pm Você realmente tirou fotos da sua tela? :ugeek:
My thoughts too, but he may not know how to take a screen shot.
User avatar
GateGirl86
Posts: 845
Joined: Mon Oct 03, 2022 8:32 pm

Re: starting in render

Post by GateGirl86 »

If he asks me nicely in Portuguese, I'll tell him :mrgreen:
Image
"Come with me if you want to live."
Sarah Connor
User avatar
Alienizer
Posts: 79
Joined: Sun Oct 02, 2011 11:41 am

Re: starting in render

Post by Alienizer »

:lol: :salute :salute
Thiago
Posts: 51
Joined: Wed Oct 18, 2023 6:54 pm

Re: starting in render

Post by Thiago »

good evening, colleagues

All very well?


It was a typo! I didn’t miss out on education!

print Screen? does this exist? hahahaha
of course I know. I was out of time

thanks for nothing

all the best to you

much health
Last edited by Thiago on Mon Oct 23, 2023 5:30 pm, edited 2 times in total.
Thiago
Posts: 51
Joined: Wed Oct 18, 2023 6:54 pm

Re: starting in render

Post by Thiago »

Support wrote: Thu Oct 19, 2023 5:43 pm Are both images rendered with Raylectron?

It's not possible to have a setting that works for every model.
not vray and raylectron
the one I want to copy and the vray one, my colleague uses
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 3183
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: starting in render

Post by Support »

Thiago wrote: Mon Oct 23, 2023 5:21 pm not vray and raylectron
the one I want to copy and the vray one, my colleague uses
Very confusing. You are not labeling the images so I don't know which is which. The best way to do this is for you to PM me your SKP file and I can make the proper settings for the render and send it back to you.
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
Thiago
Posts: 51
Joined: Wed Oct 18, 2023 6:54 pm

Re: starting in render

Post by Thiago »

Support wrote: Mon Oct 23, 2023 5:56 pm
Thiago wrote: Mon Oct 23, 2023 5:21 pm not vray and raylectron
the one I want to copy and the vray one, my colleague uses
Very confusing. You are not labeling the images so I don't know which is which. The best way to do this is for you to PM me your SKP file and I can make the proper settings for the render and send it back to you.
sorry for the stupidity but what pm
Thiago
Posts: 51
Joined: Wed Oct 18, 2023 6:54 pm

Re: starting in render

Post by Thiago »

rename the image

and the one in the bathroom with the washing machine I did today on raylectron

Thanks you
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 3183
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: starting in render

Post by Support »

Thiago wrote: Mon Oct 23, 2023 6:06 pm
Support wrote: Mon Oct 23, 2023 5:56 pm
Thiago wrote: Mon Oct 23, 2023 5:21 pm not vray and raylectron
the one I want to copy and the vray one, my colleague uses
Very confusing. You are not labeling the images so I don't know which is which. The best way to do this is for you to PM me your SKP file and I can make the proper settings for the render and send it back to you.
sorry for the stupidity but what pm
Private Message...
Attachments
2023-10-23_180732.png
2023-10-23_180732.png (15.67 KiB) Viewed 316630 times
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
User avatar
Support
Site Admin
Posts: 3183
Joined: Sun Oct 02, 2011 10:49 am

Re: starting in render

Post by Support »

Thiago wrote: Mon Oct 23, 2023 6:08 pm rename the image

and the one in the bathroom with the washing machine I did today on raylectron

Thanks you
ah ok, this one looks really good, there are still grains but it's nice. What is the problem with this one? You did a good job to it.
Your support team.
https://SoftByteLabs.com
Thiago
Posts: 51
Joined: Wed Oct 18, 2023 6:54 pm

Re: starting in render

Post by Thiago »

I also thought it was good, but I can't handle all the images.
Thiago
Posts: 51
Joined: Wed Oct 18, 2023 6:54 pm

Re: starting in render

Post by Thiago »

Support wrote: Mon Oct 23, 2023 6:11 pm
Thiago wrote: Mon Oct 23, 2023 6:08 pm rename the image

and the one in the bathroom with the washing machine I did today on raylectron

Thanks you
ah ok, this one looks really good, there are still grains but it's nice. What is the problem with this one? You did a good job to it.
Tomorrow I'll send you a skp for a bathroom
thanks mate

earn double for your help
Post Reply